Scholen

Slim Geleerd biedt de volgende mogelijkheden aan:

1) Training voor leerkrachten:

Basisscholen, Middelbare scholen en het Beroepsonderwijs kunnen Slim Geleerd inhuren om de ‘Leren Leren training’ aan leerkrachten aan te bieden. De training is geschikt voor alle leerkrachten  van alle groepen. De training kan bijvoorbeeld gegeven worden tijdens een studiedag(deel). Afhankelijk van de behoefte en/of wensen van de school kan de inhoud van het programma aangepast worden.

Inhoud Leren Leren training leerkrachten:
Kennis en informatie over het lerende (puber)brein: wat kan een brein aan en wat mag je als leerkracht verwachten, wat zijn taal- en beelddenkers, denksystemen, korte-, werk- en langetermijngeheugen, taalstructuur krijgen, etc.
Volwassenen breintesten om te ervaren en inzicht te krijgen hoe jouw eigen brein leert en onthoudt. Wat zijn de verschillen met andere leerkrachten en wat betekent dat voor de leerlingen in jouw klas?
Wat te doen met de verschillende breinen in je klas? 
Voorproefje op het toepassen van de kleurenmethode en conceptmappen.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen.


2) Externe partij binnen school:
Scholen kunnen Slim Geleerd ook als externe partner inhuren om de training ‘Leren Leren’ op school aan te bieden aan leerlingen vanaf groep 7. Slim Geleerd zal op gewenste tijden (tijdens of na schooltijd) de training aan leerlingen aanbieden. Ouders worden desgewenst betrokken tijdens dit proces. (zie: inhoud van de Leren Leren training)

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen.


3) Doorverwijzing ouders en/of leerlingen:
Scholen of leerkrachten kunnen ouders en/of leerlingen doorverwijzen naar Slim Geleerd om de ‘Leren Leren training’ in de praktijk te volgen, te ‘leren plannen’ of om ‘school- en opvoedproblemen’ aan te pakken. De school kan Slim Geleerd als externe partij inhuren of ouders op particuliere basis doorverwijzen. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen.