Ouders

Niets is zo vervelend als je je kind wilt helpen met het schoolwerk maar niet begrijpt wat er precies in dat onschuldige brein omgaat en hoe jouw kind het beste leert en onthoudt. Hoe kan ik als ouder nou het beste helpen?
Door de Oudertraining Leren Leren te volgen leer je begrijpen waarom de Leren Leren training zo belangrijk is voor jouw kind(eren), maar je leert ook hoe je jouw kind(eren) echt kunt ondersteunen met al dat leer- en huiswerk.

Inhoud Oudertraining Leren Leren (2,5uur):
– Wat gebeurt er in het puber- en jongerenbrein; wat kan het qua leren en plannen wel en niet aan, wat kan en mag je verwachten van een puberbrein?
– Kennis en informatie over het lerende brein: korte-, werk- en langetermijngeheugen, denksystemen, beeld- en taaldenkers, taalstructuur krijgen etc.
– Breintestjes voor volwassenen; inzicht krijgen in hoe jouw eigen brein leert en onthoudt. Hoe kun je jouw lerende brein vertalen naar het brein van jouw eigen kind(eren).
– Kennis en informatie omzetten naar hoe je jouw kind(eren) het beste kunt helpen en ondersteunen bij het leren. Je hebt nu begrip maar ook tools om ze goed verder te begeleiden.

Deze ouders waren jullie voor:

‘Als ik vroeger had geweten hoe zij leerde, blijkbaar dus niet zoals ikzelf leer, had ik haar echt veel beter en vooral efficiĆ«nter kunnen helpen’ (Iris, moeder van 4 kinderen)

‘Deze leren leren training had ik vroeger moeten hebben in plaats van die stomme huiswerkbegeleiding. Ik had dan veel betere resultaten geboekt. Voor mijn kinderen straks heel zinvol.’ (Anouk, moeder van 2 kinderen)

Jemig, ik snap wel waarom dit zo belangrijk is. Kinderen gaan hier echt heel veel aan hebben!’ (Thomas, vader van 2 kinderen)

‘Ik weet nu hoe mijn hoofd dingen beter kan onthouden en vooral ook wanneer niet! Handig als je weet hoe je eigen kind leert en onthoudt, dan kun je daar goed rekening mee houden en ze beter begeleiden. De structuur en simpelheid van een tekst leren is ook heel verhelderend.’ (Sarah, moeder van 1 kind)

‘Deze oudertraining heeft mijzelf ook veel gebracht. Nu ik weet hoe ik het beste leer en onthoud en hoe ik het beste leerstof kan verwerken, kan ik mijn studie weer met zelfvertrouwen oppakken.‘ (Joke, moeder van 2 kinderen).


Opvoedondersteuning:
Als ouder(s) loop je, zoals iedereen, regelmatig tegen opvoedmoeilijkheden aan. Het is soms niet meer te volgen waarom kinderen zich zo gedragen of ineens ander gedrag laten zien. Het onschuldige kind is er vanaf lijkt het soms. Hoe ga je daar mee om? Wat mag ik wel en niet verwachten? Wanneer moet ik mij als ouder er mee bemoeien en wanneer niet? Wanneer moet ik loslaten en wanneer moet ik juist aantrekken? Waar doe ik het beste aan? Vragen die je als ouder constant hebt, hoe oud ze ook zijn. En soms kom je er gewoonweg niet meer zelf uit. Slim Geleerd helpt jullie met deze vragen en problemen door opvoedondersteuning op maat te geven: gericht op jullie situatie en jullie leven!