Basisonderwijs

Vanaf groep 7 wordt het steeds serieuzer. De Citotoetsen worden nog belangrijker en het huis- en leerwerk is prominenter aanwezig. Veel kinderen ervaren langzaamaan meer stress en druk om goed te presteren, want daar draait het immers om. Er wordt verwacht dat ze het schoolwerk gepland krijgen en werkstukken op tijd inleveren. Maar ook dat ze hoge cijfers halen door zowel op school als thuis goed te leren, want die belangrijke cito-score komt eraan. Dat gaat niet altijd zo gemakkelijk en vooral niet vanzelf. Het brein van deze leeftijd is nog niet ontwikkeld genoeg om zelfstandig een overzicht te krijgen en alle verkregen informatie zorgvuldig te verwerken.
Sommige kinderen krijgen de hoeveelheid huiswerk niet verwerkt, niet onthouden of krijgen het niet gepland, terwijl ze wel het niveau aan zouden moeten kunnen. Dit kan resulteren in een veranderd gedragspatroon: je kind wordt faalangstig, rusteloos, raakt gedemotiveerd, onzeker, veeleisend of luidruchtig. Hoe kan ik mijn kind helpen weer goed in zijn vel te laten zitten en met zelfvertrouwen huiswerk en toetsen goed te maken? Hoe zorg ik dat de resultaten weer passen bij mijn kind?

Slim Geleerd biedt daarom de zeer zinvolle en wetenschappelijk bewezen ‘Leren Leren training’ en ‘Agenda planning’ aan om de laatste en belangrijke basisschooljaren zo efficiënt en effectief mogelijk en met veel zelfvertrouwen af te sluiten. Daarnaast geeft het heel veel houvast voor al die leerjaren erna. Een goede (leer)investering voor de toekomst en vooral voor die nieuwe middelbare school!

Slim Geleerd is er ook voor jullie als het gaat om de opvoeding voor het hele gezin. Kijk bij ‘Opvoedondersteuning’ voor meer informatie.